צוואה וייפוי כוח מתמשך הם שני כלים חשובים ביותר לנכסיו של האדם.
הראשון נועד לעגן את האופן שבו יעבור הרכוש שלו ליורשים לאחר אריכות ימים והשני מגן עליו במצב של אי-כשירות שלא מאפשר לו לנהל את ענייניו.
משרד עורכי דין אילנה ספקטור מספק מענה משפטי מקצועי בתחומים אלו על ידי ליווי בעריכת צוואה וייפוי כוח מתמשך. היות שמשרדנו מתמחה בדיני נדל"ן והיות שנכסי הנדל"ן הם בדרך כלל הנכסים היקרים ביותר במצבת הרכוש, אנחנו מספקים ללקוחותינו יתרון משמעותי (ביחס למשרדי עורכי דין אחרים שלא מגיעים מעולם דיני המקרקעין).
עריכת צוואה עם נכסי נדל"ן
עורכת הדין אילנה ספקטור מתמחה בעריכת צוואות מסוגים שונים, בעיקר "צוואה בפני עדים". כלומר, צוואה שנערכת על ידי המצווה בנוכחות שני עדים שאינם נמנים על הנהנים ממנה.
אנחנו משרתים גם לקוחות בעלי נכס אחד או שניים וגם לקוחות שמחזיקים בנכסים רבים. כך גם אנחנו יודעים למצוא פתרונות יצירתיים לאתגרים מורכבים כמו ריבוי יורשים, מצבים שבהם חלק מהיורשים אינם גרים בישראל, נכסים בחו"ל, נכסים שגרים בהם בני משפחה, נכסים שמושכרים לצדדים שלישיים וכו'.
אחד הנושאים הקריטיים בעריכת צוואה הוא הקפדה על פירוט רב וברור. צוואה מפורטת עשויה להיות ההבדל שבין חלוקת רכוש "חלקה" למאבקים מרים בבתי המשפט.
אין זה עניין של מה בכך. לעתים די בסעיף אחד קטן בשביל להצית מאבק ירושה עם ריבוי הליכים משפטיים ופסקי דין, שיפגע לא רק ביורשים עצמם אלא גם בדורות רבים קדימה ("ולפרק" את המשפחה לתמיד). במשרד עורכי דין אילנה ספקטור אנחנו מוודאים היטב שהצוואה נערכת לפי כל דין ומונעים מראש טענות לפסילתה מחמת התנגדויות כמו העדר כשרות, השפעה בלתי הוגנת וכדומה.
חשוב לזכור כי צוואה גוברת על כל הוראת חוק אחרת ובהעדר צוואה הרכוש יחולק לפי מפתח שוויוני שהוגדר בחוק הירושה (מחצית לבן הזוג, המחצית הנותרת לילדים בחלקים שווים וכו').
כאשר מדובר על נכסי נדל"ן, חלוקתם בירושה על פי דין עלולה להיות מורכבת (בלשון המעטה) ללא צוואה. במיוחד אם בני המשפחה מעורבים בנכסים (גרים בהם, מתפרנסים מהשכרתם וכו'). ניסיוננו כמשרד עורכי דין לדיני מקרקעין ונדל"ן בא לידי ביטוי בסיטואציות האלה במסגרת עריכת צוואה מוקפדת ואיכותית.
ייפוי כוח מתמשך עם נכסי נדל"ן
הגישה שלנו כלפי נכסי הנדל"ן בצוואה מלווה אותנו גם בהתנהלות בעריכת ייפוי כוח מתמשך. כידוע, ייפוי כוח מתמשך הוא מסמך משפטי שאמור להיכנס לתוקפו במצב שבו המייפה לא יכול עוד לדאוג לענייניו. במילים פשוטות יותר, המחוקק הניח בידינו את האפשרות לקבוע את זהות מיופה הכוח שלנו ("האפוטרופוס שלנו") ביום פקודה וכיצד הוא יפעל, באופן פרטני, בשמנו.
ייפוי כוח מתמשך יכול להתייחס לסוגיות רכוש (למשל, ניהול נכסים, השכרת נכסים, מכירת דירות, רכישת דירה, טיפול בנזקים בדירות וכדומה) ולסוגיות בריאותיות ורפואיות (לדוגמה, מי אחראי לקבוע מעבר לדיור מוגן חלף דירת המגורים). אפשר לקבוע מיופה כוח אחד או מספר מיופי כוח לגוף ולרכוש, להגביל את סמכויות מיופה הכוח לטפל בנושאים ספציפיים ועוד.
לא כל עורך דין רשאי לערוך ייפוי כוח מתמשך שהוא כלי חדש יחסית שנכנס לספר החוקים הישראלי לפני שנים ספורות. המחוקק הבין היטב את המורכבות האנושית שמאחורי ייפוי כוח מתמשך וקבע שרק עורכי דין שעברו הסמכה ייעודית יכולים לטפל במסמכים אלה.
מייסדת המשרד, עורכת הדין אילנה ספקטור, השלימה את ההסמכה לעריכת ייפוי כוח מתמשך מתוך מטרה לשלב בשירות את הידע הרב בתחום דיני המקרקעין והנדל"ן. אנחנו מקפידים על קלה כחמורה בעריכת ייפוי כוח מתמשך ומסבירים היטב את הדברים למייפה הכוח ולמיופים מטעמו.